Μέσα στο 2016 θα προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την υλοποίηση των έργων ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Λάρισας – Βόλου και στη γραμμή Παλαιοφάρσαλο – Καλαμπάκας, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε -μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ- ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Θάνος Βούρδας, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλία.

Για τα έργα που θα υλοποιήσει η ΕΡΓΟΣΕ έχει υπάρξει ήδη συνεννόηση με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό και ορισμένα εξ αυτών θα χρηματοδοτηθούν μέσω του ΠΕΠ Θεσσαλίας και ειδικότερα οι παρεμβάσεις στον σιδηροδρομικό άξονα Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα.

Όπως είπε ο κ. Βούρδας μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα τεχνικά δελτία για το έργο της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Λάρισα – Βόλος, ώστε να προχωρήσει στη συνέχεια ο διαγωνισμός. Το έργο της ηλεκτροκίνησης έχει κόστος περί τα 50 εκ. ευρώ, αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές του 2017 και να ολοκληρωθεί περί τα μέσα του 2019.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ θα επισκεφθεί επίσης τη γραμμή Λάρισας – Βόλου και ειδικότερα το κομμάτι που αφορά τον Βόλο, για το οποίο υπάρχει τροποποίηση στον σχεδιασμό σε μήκος 9 χιλιομέτρων ώστε η γραμμή να διέρχεται από τη Βιομηχανική Περιοχή του Βόλου και να εξυπηρετεί και τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Ο κ. Βούρδας που επιθεώρησε χθες το πρωί και τη γραμμή στο κομμάτι Τιθορέα – Δομοκός ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του 2017 θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα στη συγκεκριμένη περιοχή, ώστε η διαδρομή στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη να πραγματοποιείται μέσα σε 3,5 ώρες. Το απόγευμα ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ επισκέφθηκε τις διαβάσεις σε Σαράγια και Γκαζέλο και στη συνέχεια επρόκειτο να έχει συνάντηση με τον δήμαρχο Τρικκαίων.

Πηγή: eleftheria.gr

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ