Έντονη κινητοποίηση υπήρξε σήμερα το πρωί στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, όταν η Δημοτική Αρχή και οι κάτοικοι της περιοχής, που αντιδρούν στη μετατροπή του πρώην στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου σε κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων, αντιλήφθηκαν την παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο.

Ο Δήμαρχος Δέλτα, Μίμης Φωτόπουλος, μιλώντας το πρωί στο «Πρακτορείο fm» υποστήριξε πως οι κινητοποιήσεις θα ενταθούν, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση για εμπαιγμό.

«Θεωρούμε εμπαιγμό αυτό που έκανε η κυβέρνηση. Μία εβδομάδα συζητάμε για εναλλακτικές προτάσεις όσον αφορά τα κέντρα μετεγκατάστασης προσφύγων και αντί του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου όλοι οι δήμαρχοι προτείναμε άλλους έξι χώρους στη Θεσσαλονίκη. Την απόφαση επικύρωσαν όλοι οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ ο γγ Μεταναστευτικής Πολιτικής δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις προτάσεις μας στην κυβέρνηση» είπε ο κ.Φωτόπουλος.

«Αντ’ αυτού απάντησαν με ΜΑΤ. Φαίνεται πως κορόιδευαν την τοπική κοινωνία και τους δημάρχους. Εμείς δεν θα αφήσουμε τις αποφάσεις όλων των δημάρχων να πάνε στράφι. Η λύση του στρατοπέδου Αναγνωστοπούλου είναι ακατάλληλη», πρόσθεσε ο δήμαρχος Δέλτα.

Η πρόσβαση στο στρατόπεδο αποκλείστηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ οι κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στο σημείο της Συμμαχικής Οδού.

Στο μεταξύ, οι κάτοικοι της περιοχής έκλεισαν την παλαιά Εθνική οδό προς την Έδεσσα. Λίγο μετά τις 14:30 συγκεντρώθηκαν στο τμήμα των οδών Καραμανλή και Ιασονίδου κλείνοντας και τα δύο ρεύματα του δρόμου.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ