Σημαντική μείωση παρουσίασε το 2015 ο αριθμός των μεταναστών που επιχείρησαν να ταξιδέψουν μέσω του λιμανιού της Πάτρας, είτε με πλαστά έγγραφα, είτε κρυμμένοι σε κάποιο όχημα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε σήμερα ο κεντρικός λιμενάρχης Πατρών, πλοίαρχος Τρύφων Κοροντζής, το 2015 συνελήφθησαν 347 άτομα που προσπάθησαν να ταξιδέψουν προς Ιταλία με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα (647 άτομα το 2014). Επίσης, συνελήφθησαν ακόμα 218 άτομα τα οποία προσπάθησαν να μπουν στα πλοία της γραμμής προς Ιταλία, κρυμμένοι μέσα σε κάποιο φορτηγό ή άλλο όχημα (590 το 2014). Όσον αφορά τους διακινητές το 2015 συνελήφθησαν 113 άτομα (183 το 2014).

Όπως είπε ο κεντρικός λιμενάρχης, η μείωση του αριθμού των μεταναστών που προσπάθησαν να ταξιδέψουν παράνομα προς την Ιταλία, οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως από τον περασμένο Ιούλιο οι περισσότεροι από τους μετανάστες που θέλουν να φύγουν από την Ελλάδα επιλέγουν τα βόρεια σύνορα της χώρας. Παράλληλα, οι διαρκείς έλεγχοι που γίνονται στο λιμάνι και οι συλλήψεις που ακολουθούν αποθαρρύνουν πολλούς από το να επιχειρήσουν μια έξοδο μέσω της Πάτρας.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ