Αυξημένες ήταν οι προσφυγικές ροές στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου το Σαββατοκύριακο, μετά από ένα τριήμερο μηδενικών αφίξεων που είχε προηγηθεί.

Συγκεκριμένα από το πρωί του Σαββάτου έως και το πρωί της Δευτέρας, 308 νέοι μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν στα νησιά του βορείου Αιγαίου, γεγονός στο οποίο συνετέλεσε και ο καλός καιρός που επικρατούσε τις μέρες αυτές.

Στη Λέσβο, από το πρωί του Σαββάτου έως σήμερα το πρωί, πέρασαν 93 μετανάστες και πρόσφυγες, στη Χίο 155 και στη Σάμο 60.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία της Αστυνομικής Περιφέρειας βορείου Αιγαίου, ο αριθμός των αιτούντων άσυλο που είναι σήμερα εγκλωβισμένοι στη Λέσβο είναι 5.264, στη Χίο 3.700 και στη Σάμο 1.166.

Συνολικά ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα νησιά του βορείου Αιγαίου προσφύγων και μεταναστών ανέρχεται στους 10.130. Να τονίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες που στα νησιά του βορείου Αιγαίου βρίσκονται περισσότεροι από 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε δομές που όμως όπως είναι γνωστό χωράνε κάτι περισσότερο από τους μισούς.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ