Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελούνται αδικήματα που εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο, αλλά και μία σειρά από άλλες πράξεις, όπως της απρόκλητης έμπρακτης εξύβρισης και της παράνομης βίας, παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, για την περίπτωση των γονιών της κοινότητας Προφήτη του Δήμου Βόλβης.

Ορισμένοι από τους γονείς αντιδρούν στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο της περιοχής, παρά το γεγονός ότι τα μαθήματα θα γίνονται εντελώς διαφορετικές ώρες.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί η αναφορά του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Παναγιώτη Ανανιάδη στον Εισαγγελέα τον οποίο ενημέρωνε για την απόφαση επιτροπής γονέων του δημοτικού σχολείου, να σταματήσουν να στέλνουν τα παιδιά τους στο δημοτικό.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στο πλαίσιο της έρευνας, θα διερευνηθεί μεταξύ άλλων εάν οι αντιδρώντες προτρέπουν σε πράξη που μπορεί να προκαλέσει μίσος κατά ομάδας προσώπων.

Σε περίπτωση που προκύψουν αξιόποινες πράξεις σε βάρος συγκεκριμένων προσώπων, αυτά θα κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτα άτομα για τέλεση αξιόποινων πράξεων.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ