Οι γονείς του 5ου Δημοτικού Ωραιοκάστρου αντιδρούν στη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο και απειλούν με κατάληψη του κτιρίου, σύμφωνα με σχετική – άκρως ρατσιστική – ανακοίνωσή τους.

Συγκεκριμένα, την προηγούμενη Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου και κατά τη διάρκεια έκτακτης γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, αποφασίστηκε ομόφωνα η μη ένταξη των παιδιών των προσφύγων στον χώρο του σχολείου.

%cf%83%cf%87%ce%bf%ce%bb

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του politesoraiokastrou.gr διαψεύδεται η είδηση για κατάληψη του 1ου Δημοτικού Ωραιόκαστρου, μετά την τοποθέτηση προσφυγόπουλων στο σχολείο.

«Το δημοσίευμα ενημερώνουμε ότι είναι αναληθές ως προς την αναφορά στο σύλλογο μας, πιστεύω από κεκτημένη ταχύτητα. Η χθεσινή συνέλευση έγινε στο 1ο Παλαιοκάστρου όπου ήμουν και παρών. Ο σύλλογος μας (δηλ. το 1ο Ωραιοκάστρου) θα ανακοινώσει την απόφασή του, μετά την γραπτή θέση όλων των γονέων σχετικά με το φλέγον θέμα της τοποθέτησης προσφυγόπουλων στα σχολεία του δήμου μας», απάντησε μέσω διαδικτύου το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου δημοτικού Ωραιοκάστρου, Θ. Ματσουκατίδης, επισημαίνοντας πως από «κεκτημένη ταχύτητα» αναφέρθηκε σχολείο του «Ωραιοκάστρου» και όχι του «Παλαιοκάστρου» όπως είναι στην πραγματικότητα.


loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ