Η νέα cabrio έκδοση του Audi R8 παρουσιάστηκε στην έκθεση της Νέας Υόρκης και κέρδισε τις εντυπώσεις με την ομορφιά της.

Η σημαντική διαφορά της συγκεκριμένης έκδοσης συγκριτικά με την έκδοση coupe είναι πως δεν διατίθεται με τη δυνατότερη μορφή με ισχύ 610 άλογα. Το cabrio R8 τροφοδοτείται με τον 5.2 FSi με τους δέκα κυλίνδρους σε διάταξη V, αλλά με τα λίγα άλογα, 540 για την ακρίβεια και 540 Nm ροπής. Ωστόσο οι επιδόσεις του παραμένουν εκπληκτικές, καθώς επιταχύνει από τα 0-100χλμ./ώρα σε 3,6 δευτερόλεπτα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 318χλμ./ώρα.

Όσο για την οροφή που εφοδιάζεται το γερμανικό αυτοκίνητο είναι αρκετά μαλακή και απαιτούνται 20 δευτερόλεπτα για να κλείσει ή να ανοίξει, ακόμα και αν βρίσκεται εν κινησει, αλλά μέχρι τα 50χλμ./ώρα. Όπως δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος της Audi: «Με απίστευτη απόκριση στο γκάζι, γρήγορο ανέβασμα σ.α.λ. και φανταστικό ήχο, ο 5.2 FSi στο ανοιχτό R8 μεταφέρει ανόθευτο συναίσθημα. Συγκριτικά με το κουπέ, ο ήχος του κινητήρα είναι μια ακόμη πιο έντονη εμπειρία».

a5_8 aa_0

SHARE

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ