Το κορυφαίο σπορ μοντέλο της Mercedes που ήταν η AMG GT, αλλάζει και στο όνομα παίρνοντας ένα R στο τέλος (AMG GT-R) και σε όψη και στον κινητήρα.

Το γερμανικό μοντέλο δοκιμάζεται σε όλες τις συνθήκες ώστε να είναι έτοιμο για παραγωγή το καλοκαίρι. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κινητήρας V8 των 3.982 κ.εκ. που σήμερα στην έκδοση S αποδίδει 510 ίππους, θα ξεπερνά σε ισχύ τους 550, χάρη και στην ιδιομορφία του αμαξώματος. Στο πίσω μέρος υπάρχει μια τεράστια αεροτομή και ένας ευμεγέθης καταλύτης, ενώ έχει αλλάξει και η μάσκα στο μπροστινό μέρος του οχήματος που βοηθάνε στην αύξηση της κάθετης δύναμης στις μεγάλες ταχύτητες. Επίσης θα υπάρχουν νέα φώτα, ανάρτηση και φρένα.

Η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς όπως πάντα μέσω ενός κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων, ενώ το βάρος θα είναι μειωμένο και ορισμένα από τα αεροδυναμικά βοηθήματα θα είναι ενεργά, σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η σταθερότητα στα πολλά χιλιόμετρα.

Το πιθανότερο σενάριο είναι να παρουσιαστεί η Mercedes AMG GT-R στις 3 Μαρτίου στην έκθεση της γενεύης ή και λίγο νωρίτερα online.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ