Σύμφωνα με ανακοίνωση της ίδιας της Toyota το νέο μικρό SUV που ετοιμάζει και μας έδειξε στη Φρανκφούρτη υπό τη μορφή του πρωτότυπου C-HR, θα εμφανιστεί στην κανονική μορφή παραγωγής κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Γενεύης το Μάρτιο του 2016, ενώ λίγο αργότερα θα ξεκινήσει η παραγωγή.

Τόσο αυτή η δήλωση, όσο και το γεγονός ότι οι δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου στη Γερμανία πραγματοποιούνται υπό ιδιαίτερα έντονο καμουφλάζ, οδηγούν στο συμπέρασμα πως κάτω από το «μαύρο μανδύα» δεν βρίσκεται ένα πρωτόλειο αμάξωμα δοκιμών, ή ένα «μουλάρι» όπως συνηθίζεται να αποκαλείται, αλλά ένα έτοιμο για παραγωγή αμάξωμα.

Το πλαίσιο του C-HR ανήκει στη νέα γενιά TNGA που σημαίνει Toyota New Global Architecture.

Eίναι πεντάθυρο, με διαστάσεις που το τοποθετούν μεταξύ των κατηγοριών B και C και θέτει ως στόχο το κορυφαίο μοντέλο σε πωλήσεις σε αυτή την κατηγορία, το Qashqai.

Το μοντέλο παραγωγής θα είναι plug in hybrid στο πρότυπο του νέου Prius, με θερμικό κινητήρα υψηλής θερμοδυναμικής απόδοσης που ξεπερνά το 40% και δυνατότητα πλήρως ηλεκτρικής λειτουργίας για κάποια χιλιόμετρα.

Φυσικά, ειδικά για την ευρωπαϊκή αγορά, είναι πολύ πιθανό το μοντέλο να διατίθεται και με τους νέους συμβατικούς κινητήρες turbo βενζίνης και diesel.

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ