Το νέο πρωτότυπο SUV με την ονομασία C-HR που παρουσίασε η Toyota στη Φρανκφούρτη, φωτογραφίζει το μικρό – μεσαίο τετρακίνητο μοντέλο της που θα δούμε το 2016.

Με την κατηγορία των μικρών και μικρών – μεσαίων SUV να γνωρίζει τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη, η Toyota δεν μπορεί να μείνει εκτός νυμφώνα, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι τον προπάτορα της κατηγορίας τον παρουσίασε η ίδια τη δεκαετία του ’90, με τη μορφή του πρώτου RAV-4.

To πρωτότυπο C-HR διατηρεί το ίδιο όνομα του μοντέλου που είχε παρουσιαστεί το 2014 στη διεθνή έκθεση αυτοκινήτου στο Παρίσι, εδώ όμως η αισθητική προσέγγιση είναι πολύ πιο δυναμική και νεανική.

Η Toyota την ονομάζει «σχεδίαση διαμαντιού», ενώ το πλαίσιο ανήκει στη νέα γενιά TNGA που σημαίνει Toyota New Global Architecture.

Το C-HR είναι πεντάθυρο, με διαστάσεις που το τοποθετούν μεταξύ των κατηγοριών B και C και θέτει ως στόχο το κορυφαίο μοντέλο σε πωλήσεις σε αυτή την κατηγορία, το Qashqai.

Η γραμμή κίνησης που χρησιμοποιεί είναι plug in hybrid στο πρότυπο του νέου Prius, με θερμικό κινητήρα υψηλής θερμοδυναμικής απόδοσης που ξεπερνά το 40% και δυνατότητα πλήρως ηλεκτρικής λειτουργίας για κάποια χιλιόμετρα.

Σύμφωνα με την Toyota στην περίπτωση του C-HR οι ηλεκτρικοί κινητήρες θα είναι δύο, προφανώς για να επιτυγχάνεται η μετάδοση της κίνησης σε όλους τους τροχούς.

Την έκδοση παραγωγής του C-HR θα την δούμε στην πρώτη μεγάλη έκθεση αυτοκινήτου της νέας χρονιάς, το Μάρτιο του 2016, στη Γενεύη.

Φωτογραφίες:

chr_concept_06_sept2015_mid chr_concept_03_sept2015_mid chr_concept_05_sept2015_mid chr_concept_14_sept2015_mid chr_concept_07_sept2015_mid

SHARE

loading...

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ